Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Οι φίλοι της Επικούρειας Φιλοσοφίας ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ανακοινώνουν την νέα ιστοσελίδας τους με τίτλο «Στέκι φίλων της Επικούρειας φιλοσοφίας» στην διεύθυνση www.epicuros.net
Η σελίδα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Σύντομα θα εμπλουτιστεί και θα πάρει την τελική της μορφή. Για τον λόγο αυτό ζητάμε την κατανόησή σας.
Οι φίλοι της Επικούρειας φιλοσοφίας.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι φίλοι της Επικούρειας Φιλοσοφίας ΚΗΠΟΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ανακοινώνουν ότι:
 Την Πέμπτη 8/12/2011 έγινε στην αίθουσα ΜΕΡΤΖΑΝΙΝ του ξενοδοχείου EXELSIOR η παρουσίαση από τον φίλο Δημήτρη Άλτα εκ μέρους του Κήπου της Θεσσαλονίκης του θέματος  "Από τον Πρωταγόρα στον Επίκουρο - Ο Ελληνικός Διαφωτισμός". Το θέμα αναφέρεται στην διδασκαλία του Πρωταγόρα και των άλλων σοφιστών και την διατύπωση για πρώτη φορά της έννοιας του κοινωνικού συμβολαίου και των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων όπως η ισότητα όλων των ανθρώπων στα πλαίσια του  φυσικού δικαίου, την συμβολή τους στην δημοκρατική διαπαιδαγώγηση των πολιτών και  στον Χρυσούν Αιώνα του Περικλή και την σύνδεση της διδασκαλίας τους με έκείνη του Επίκουρου που σε τελείως διαφορετικές κοινωνικές πολιτικές και οικονομικές συνθήκες διαφύλαξε και καλλιέργησε στον Κήπο του ουσιαστικά τις ίδιες αρχές με εκείνους, παρά τις σημαντικές αλλά εξηγήσιμες διαφορές του όσο αφορά την ρητορική και την συμμετοχή στα κοινά.