Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Κήπος της Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι την Δευτέρα 2-4-2012 και ώρα 20.30 στα νέα γραφεία του Κήπου που βρίσκονται στην γωνία των οδών Αγίου Μηνά 7 και Ίωνος Δραγούμη, στον 5ο όροφο, και στα πλαίσια του Σπουδαστηρίου θα συζητηθεί το Β΄ μέρος της εισήγησης του Γιώργου Μεταξά  με  θέμα: "ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ".

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Στην αίθουσα του συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων το Σάββατο 10 Μαρτίου και ώρα 7.μ.μ πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση της Ομάδας Φιλοσοφικών συζητήσεων, αναζητήσεων και Προβληματισμού, της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. (Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου), στα πλαίσια της δραστηριότητάς της.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην επικούρεια φιλοσοφία και αναπτύχθηκαν τα θέματα :
1. Η επικούρεια φιλοσοφία ως αίτημα των καιρών (Εισηγ. Δημητριάδης Δημήτρης)
2.  Η επικούρεια ηδονή ως απόκλιση από την οδύνη (Εισηγ. Καλεύρας Κώστας).
3. Επίκουρος και οικονομική κρίση (Εισηγ.Καπλάνης Γεώργιος).
4. Η φιλοπατρία στον Επίκουρο (Εισηγ. Μεταξάς Γεώργιος).
Τόσο η γλαφυρότητα της ανάπτυξης του κάθε θέματος όσο και οι ερωτήσεις που διατυπώθηκαν στο τέλος, συνέβαλαν στην εξαγωγή συμπερασμάτων και στον εμπλουτισμό της σκέψης και της γνώσης των παρευρισκομένων σε καιρούς αβεβαιότητας, σαν τους σημερινούς. Η  Ομάδα φιλοσοφικών Προβληματισμών της ΕΠΟΦΕ Θεωρεί υποχρέωσή της να ευχαριστήσει δημόσια το σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων για την συμβολή της στην πολιτιστική κίνηση της πόλης μας.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟ ΚΗΠΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΚΗΠΟΣ της Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι την Δευτέρα 12-3-2012 και ώρα 20.30, στο νέο του χώρο, Αγίου Μηνά 7, γωνία Ίωνος Δραγούμη, 5ος όροφος, θα γίνει συζήτηση με θέμα ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με  εισηγητή τον Θανάση Μερτζανίδη.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΡΙΟ ΚΗΠΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΚΗΠΟΣ της Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι την Δευτέρα 5-3-2012 και ώρα 20.30, στο νέο του χώρο, Αγίου Μηνά 7 γωνία Ίωνος Δραγούμη 5ος όροφος, θα γίνει συζήτηση πάνω στην τελευταία εισήγηση του Γιώργου Μεταξά με θέμα "ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ" η οποία είχε πρωτοπαρουσιασθεί στο 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας τον περασμένο μήνα στον Γέρακα Αττικής.