Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014



ΦΙΛΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
«ΚΗΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ
ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φίλοι μας
Το θέμα και η διαδικασία με την οποία θα γίνει η 7η Πανελλήνια Συνάντηση Επικουρείων στις 5 Ιουλίου ημέρα Σάββατο και ώρα 10.00 πμ, στα πλαίσια των Προμηθείων στον Όλυμπο είναι η παρακάτω.
Το θέμα της Συνάντησης θα είναι: «Η βιωματική προσέγγιση της Επικούρειας Φιλοσοφίας».
Το θέμα θα εξετασθεί σε δύο ενότητες α) ατομική, β) συλλογική.
Για την κάθε ενότητα θα γίνουν έξι εισηγήσεις των 5 λεπτών. Μετά από τις εισηγήσεις της κάθε ενότητας θα υπάρχει χρόνος για τοποθετήσεις – συμπληρώσεις – ερωτήσεις (συζήτηση) από τους φίλους που παρευρίσκονται και από το κοινό, οι οποίες θα έχουν χρονική διάρκεια δύο λεπτών. Δηλαδή θα ξεκινήσουμε με 6 εισηγήσεις για την ατομική βιωματική προσέγγιση και θα ακολουθήσει η συζήτηση, κατόπιν θα ακολουθήσουν οι 6 εισηγήσεις για την συλλογική βιωματική προσέγγιση και μετά η συζήτηση για αυτήν την ενότητα.
Οι εισηγήσεις θα κατανεμηθούν μεταξύ των φίλων των Κήπων Αθηνών και Θεσσαλονίκης ανάλογα με την ζήτηση. Οι φίλοι που δεν θα μπορέσουν να κάνουν εισήγηση, αν και το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τοποθέτηση δύο λεπτών στη συζήτηση. Θα πρέπει να τονισθεί ότι οι χρόνοι των εισηγήσεων αλλά και των τοποθετήσεων θα τηρηθούν αυστηρότατα, για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι φίλοι να προσαρμόσουν τις εισηγήσεις τους και τις τοποθετήσεις τους, έτσι ώστε να βρίσκονται μέσα στα χρονικά όρια. Για λόγους σεβασμού των παρισταμένων η μικροφωνική θα κλείνει μετά το πεντάλεπτο ή τα δύο λεπτά της τοποθέτησης.
Μετά την συνάντησή μας αυτή, θα ακολουθήσει συμπόσιο για το οποίο θα ενημερωθείτε εγκαίρως.
Όσοι φίλοι θα επιθυμούσαν να κάνουν παρέμβαση ή τοποθέτηση σε κάποια ενότητα, να μας το δηλώσουν μέχρι την 20-6-2014 στο mail: k.kalevras@gmail.com ή στο τηλ. 6977688971.